zaterdag 4 augustus 2018

Zaterdag 4 augustus: langs de Adige en door de Po-vlakte

Na een korte nacht staan we om 7h30 op. We douchen, ontbijten, en zitten dan om 8h30 sharp op de fiets. Het is misschien geen grote prestatie voor een mens, maar niet niks voor een Cras. 

Het eerste stuk van de route is zeer fraai: we rijden over een nieuw fietspad langs de Adige, dat (deels) is vernoemd naar de Italiaanse wielrenner die in 1998 zowel de Giro als de Tour won. 

We hadden gedacht dat het 's morgensvroeg nog redelijk koud zou zijn, maar dat valt tegen. Al snel malen we rond in een zengende hitte. 

Een stop in Zévio geeft verlichting: we nemen een grote fles water, en twee heerlijke kopjes espresso. Daarna gaat het aanmerkelijk beter met fietsen.

We besluiten deze dag vaak te stoppen, en dat doen we uiteindelijk zowat bij elk barretje dat we tegenkomen, in totaal een keer of 7. Wat geweldig dat Italië zo rijk met barretjes bedeeld is, kom daar in Frankrijk maar eens om! In de barretjes voeren Pablo en ik hele leuke gesprekken, en het is 'gewoon' steeds heel gezellig met hem: wat ben ik blij met mijn zoon! 

Een interessant gesprek hebben we in de pasticceria in Albaredo d'Adige: de eigenaar gaat zijn zaak verhuizien naar Verona, en vertelt over zijn beweegredenen om niet helemaal in het centrum te gaan zitten: daar komen alleen toeristen. Volgens hem is het het beste om net buiten het centrum te zitten, maar wel binnen de oude muren, waar mensen makkelijk met de auto kunnen komen. Italianen willen de pasta graag met de 'macchina' ophalen. 

In de ommuurde stad Montagnana stoppen we voor de lunch. Het is inmiddels rond 13h, en erg heet. De laatste 10 km waren best heftig. We strijken neer op een terras en laten ons de ham met meloen/burrata en de pasta goed smaken. 

Met regelmatige stops rijden we naar het heerlijke dorp Fratta Polésine, waar we gaan slapen. We nemen een spritz en een pizza tegenover de Villa Badoer van Palladio, en genieten met volle teugen van het uitzicht.

De hoteleigenaar komt langs om ons een lunchpakket te geven, omdat we de volgende dag vroeg weg willen. Snel naar bed dus, morgen naar Bologna! 

Route: Verona-Fratta Polésine
Afstand: 106,07 km
Gereden tijd: 5h07
Gemiddelde snelheid: 20,7 km/h
Topsnelheid: 35 km/h





















1 opmerking:

  1. Blije koppen aan aan de pizza na stevige etappe, goed zo mannen! Mooie afstand, fraai gemiddelde, onder zware omstandigheden ... jullie beter petje op, ik mijn petje af :-)
    Gr, N

    BeantwoordenVerwijderen