dinsdag 7 augustus 2018

Dinsdag 7 augustus: een korte tocht, met een geweldige lunch en diner

Na de lange dag van gisteren, doen we vandaag maar een klein stukje: we rijden naar Florence. We zwaaien eerst de sympathieke wandelaars uit, ontbijten, en gaan dan de heuvels in. 

De weg is zeer fraai, en heeft al veel typische Toscaanse elementen: cipressen, schitterende herenhuizen, en 'kunst'. Het ruikt heerlijk onderweg, we stoppen even om bramen te plukken, maken veel foto's en genieten volop. 

Onderweg ontmoeten we Nara Matteoni. Ze zit in een dorpje te wachten op een vriendin die haar krant komt brengen. We praten wat en ze vraagt waar we vandaan komen. In Nederland is ze nog nooit geweest, wel een keer in Duitsland, in de jaren zestig. Dat was geen succes; sindsdien is ze altijd in Italië gebleven, 'want  daar is genoeg te zien'. Wij zijn het volstrekt met haar eens. 

Na een stop bij een bar bovenop een heuvel suizen we omlaag naar Fiesole, waar we lunchen met uitzicht op Florence. We nemen elk een salade, en samen een spaghetti. Glas wijn erbij. Helemaal top. 

In Florence is het erg warm. We gaan naar ons hotel Beatrice, dat toevallig ligt tegenover het hotel waar we twee jaar geleden sliepen. Het zal wel een goed teken zijn. 

We wassen onze kleren, 'chillen', en gaan na een hoosbui de stad in. We bekijken de Dom van buiten, brengen een bezoek aan de Accademia met de schitterende David, en gaan dan op zoek naar een hapje eten. 

We zien een tent die ons aanspreekt: het is vol, maar over 20 min is er plaats. We nemen een biertje bij een hotel, en als we na 20 minuten terugkomen, blijkt het wachten niet voor niets geweest te zijn: we beleven een spetterend culinair avontuur met misschien de lekkerste ravioli ooit, inktvis gevuld met pistaches, en een super malse Toscaanse biefstuk. Een koffie en grappa maken alles af. Als we morgen stuk zitten op de weg naar Siena, gaan we hieraan denken. 

Route: Tagliaferro-Florence
Gereden afstand: 34,91
Gereden tijd: 2h28
Gemiddelde snelheid: 14,10 km/h
Topsnelheid: 46,50





















1 opmerking:

  1. Ik mis bij deze dag even het aanvangstijdstip van de etappe 😉. Na twee vroege shifts vandaag gekozen voor een uurtje langer slaap? Of vanwege de caldo toch weer vroeg op? Maar hoe krijg je dan zonder siësta voldoende slaap? Wel lekker zo’n hoosbui in Florence, dan wandelt een stuk plezieriger. Hier vannacht trouwens eindelijk ook wat regen beleefd, bos ruikt vanochtend zalig. Succes weer vandaag mannen!

    BeantwoordenVerwijderen