zondag 12 augustus 2018

Zondag 12 augustus: fietsen tussen de hazelnoten

We hebben uitstekend geslapen en staan rond half negen op. De eigenaresse van de B&B serveert een vorstelijk ontbijt in haar tuin met uitzicht op Montefiascone. 

We stijgen op onze stalen rossen. Het is al behoorlijk warm, maar toch komen we goed vooruit. Pablo rijdt weer als de beste, hij is nu echt goed op dreef. We horen vele krekels, wat een mooi concert geven ze toch. Krekels zijn vakantie. 

We stoppen bij een bar om water te drinken. Naast ons is een tafel vol Italiaanse mannen die 's morgens al ruim aan de wijn zijn. We zien dit tafereel wel vaker, groepen oudere mannen die uren bij een bar hangen. Wat doen de vrouwen van deze mannen toch, vragen wij ons af. 

We vervolgen ons pad en eten onderweg een piadina (ieder een helft) en een tramezzino (idem). De echte trek bewaren we voor de avond.

We komen door Nutella-land. Dat wil zeggen, overal om ons heen worden hazelnoten geteeld, en we begrijpen uit de plaatselijke krant dat Ferrero deze noten gebruikt om Nutella mee te maken. 

Na een klein klimmetje rusten we even uit in Vignanello. Bij de plaatselijke bar met fraai uitzicht zit weer een groep mannen te praten. We nemen water en ieder een ijsje, uiteraard met hazelnotensmaak. 

Vanaf Vignanello gaat de weg langzaam omlaag. Het is het gemakkelijkste stuk van de hele route, geleidelijk zakken we naar beneden, kilometers worden gratis weggegeven. Wat een genot!

We komen aan in Civita Castellana, het eindpunt van de fietstocht van vandaag. We worden meteen verblijd door de charme van dit plaatsje. 

We douchen en gaan dan naar het gezellige Domplein. Wat een mooie kleuren zitten hier op de muren! In vervolg op een suggestie uit Amsterdam gaan we eten bij Da Bastiano. De pasta (amatriciana/gorgonzola-sinaasappel) is top, maar Pablo's hoofdgerecht (een mega hamburger) is niet super lekker en veel teveel. Hij lost het goed op door zijn bord zelf met excuses naar de keuken terug te brengen. 

We nemen nog een limoncello op het Domplein en gaan dan slapen. Morgen de laatste fietsdag naar Rome! 

Route: Montefiascone-Civita Castellana
Gereden afstand: 64,61 km
Gereden tijd: 3h41
Gemiddelde snelheid: 17,50 km/h
Topsnelheid: 57,50

























Geen opmerkingen:

Een reactie posten